Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Το μήνυμα του Joker

*Αν δεν έχετε γνωριστεί με τον joker ξεκινήστε εδώ

Αγαπημένοι μου jokerόφιλοι.
Απόψε **Αύριο βράδυ**(Βλ. Διόρθωση) κληρώνουν τα εκατομμύρια και το ένδοξο κόμμα μας.

            Το τελευταίο μου μήνυμα πριν την γνωστοποίηση του κόμματος του joker, το εμπνεύστηκα και πάλι από τον αριστερίζοντα jokerόφιλο, ξέρετε, αυτόν με την «χρυσή αυγή» (βλ. προηγούμενη ανάρτηση). Το παράπονο του είναι ότι παρά τον ενθουσιασμό του για την jokerοϊδέα, οι αριστερίζουσες συναναστροφές του ΔΕΝ θα ψηφίσουν τον joker γιατί ... είναι αριστεροί. Με άποψη. Όπως έχω γράψει από το 2007, ο joker δεν απευθύνεται σε αυτούς που πιστεύουν ότι έχουν ήδη έναν χρήσιμο τρόπο (βλ. κόμμα) για να ξοδέψουν την ψήφο τους. Παρ’ όλα αυτά ειδικά η αναφορά της αριστεράς μου γέννησε κάποιες σκέψεις:
            Έστω ότι είμαι μία φιλοκαπιταλιστική οργάνωση -π.χ. η αμερικάνικη πρεσβεία ή η CIA- στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στον κόσμο. Η χοντροκομμένη προσέγγιση στο πρόβλημα της «κομμουνιστικής απειλής» θα ήταν η απαγόρευση του ΚΚΕ, όπως και έχει γίνει στο παρελθόν. Όμως οι άνθρωποι, και ειδικά οι Έλληνες, τείνουν να είναι πεισματάριδες. Έτσι, είχε αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και η επόμενη πιο εκλεπτυσμένη λύση είναι το «διαίρει και βασίλευε», δανεισμένη άμεσα από το "Ηνωμένο Βασίλειο", η οποία λειτουργεί ως εξής: νομιμοποιούμε το ΚΚΕ, προβάλοντας τη "δημοκρατική μας ανεκτικότητα", και υπογείως προωθούμε τη διάσπαση του με την ενίσχυση των διαφόρων «ακραίων» εσωτερικών τάσεων που πάντα υπάρχουν σε ένα κόμμα. Για του λόγου το αληθές, από τα 16 κόμματα που κατέρχονται πανελλαδικά τα 6 (37,5)% είναι κάποια γεύση «κομμουνιστικού».
            Στην παγκόσμια γεωπολιτική, η αντίστοιχη τεχνική μπορώ με ασφάλεια να υποθέσω ότι έχει εφαρμοστεί και στην Παλαιστίνη από τους Ισραηλινούς αφού ακόμα και αυτοί οι κακόμοιροι προλαβαίνουν μεταξύ των από F-16 και Apache βομβαρδισμών τους, να έχουν την πολυτέλεια των «ενδοπαλαιστινιακών συγκρούσεων». Ναι, είναι αποτελεσματική.

Και μία παραλλαγή ενός –σχετικώς σχετικού, σχετικά γνωστού- ανέκδοτου:
       Ένας Αμερικάνος, ένας Ισραηλινός και ένας Έλληνας περιδιαβαίνουν την έρημο όταν ανακαλύπτουν το γνωστό λυχνάρι. Κατόπιν τριβής το απελευθερωμένο τζίνι χαρίζει στον καθένα από μία ευχή.
       Ο Αμερικάνος λέει: ο γείτονας μου είναι δισεκατομμυριούχος και έχει μία καταπληκτική βίλα, ένα κότερο και 10 υπεραυτοκίνητα. Θα ήθελα και εγώ να είμαι τόσο πλούσιος. Παφ και «έγινε» του απαντά το τζίνι.
       Ο Ισραηλινός λέει: ο κουμπάρος μου ο Αμερικάνος έχει μια καταπληκτική χώρα με υπέροχο φυσικό κάλος και πλούτο, όπου όλοι βολεύονται και υπάρχει χώρος και για μετανάστες. Θα ήθελα η χώρα μου με τους αγίους τόπους της θρησκείας μου να είναι έτσι, ώστε να μην χρειάζεται να καταπατούμε κανενός την γη και να ζούμε εν ειρήνη. Παφ και «έγινε» του απαντά το τζίνι.
       Ο Έλληνας λέει: ο γείτονας και κουμπάρος μου έχει μια αγελάδα που βγάζει τόσο γάλα που του φτάνει να ταΐσει τα 7 του παιδιά, τα 15 του ανίψια, το μισό χωριό όπου όλοι των αγαπάνε, και περισσεύει για τυροκομειό. Θέλω να του ψοφήσει η κολοαγελάδα. Παφ και ...
...αν δεν είχα ζήσει στην Ελληνική επαρχία, θα γέλαγα.

       Σε ντοκιμαντέρ σχετικά με την Ολλανδική φύση, μεγάλη έκταση της οποίας βρίσκεται αρκετά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, συνεντευξιαζόμενος Ολλανδός δήλωσε το προφανές: είμαι αναγκασμένος να συνεργάζομαι με τον γείτονα μου στην ενίσχυση των φραγμάτων για τις πλημμύρες κουβαλόντας του τσουβάλια, ακόμα και αν (θεωρώ ότι) είναι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο, γιατί αν δεν τα καταφέρουμε (να συνεργαστούμε) θα πνιγούμε παρέα. (...)
Φανταστείτε την Ελλάδα σε αντίστοιχη θέση. Οι μόνοι Έλληνες θα ήταν τα ψάρια.

       Το δια ταύτα: αν ο joker έχει ένα μήνυμα, πολιτικό ή ηθικό, αυτό είναι η ενότητα. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Όλοι μας έχουμε πρωκτότρυπα και άποψη. Και πιστεύουμε ότι είναι σωστή. Ακόμα και αν είναι η απαξίωση του συστήματος των εκλογών μέσω της αποχής. Δεν θα πω ότι κάθε άποψη είναι σεβαστή. Γιατί δεν είναι εκεί η ουσία. Θα πω ότι πρώτος παραδίδω την δικιά μου στην θεά τύχη, στο όνομα αυτών που είναι έτοιμοι να κάνουν το ίδιο για ένα ανώτερο ιδανικό από την "ιδεολογία" που πάντα λίγο – πολύ θα μας χωρίζει.

Για την ενότητα.


Υ.Γ.: Αν ο joker έχει επιτυχία στις εκλογές, ετοιμαστείτε για μία-δύο κινήσεις από το «σύστημα»: μία (χοντροκομμένη) θα είναι το κλείσιμο αυτού του blog. Δεύτερη και πιο πιθανή θα είναι το «διαίρει και βασίλευε» με τη δημιουργία αντίστοιχων blog με άλλες κληρώσεις π.χ. Λόττο κ.λ.π. ώστε να διασπαστεί το «κίνημα». Μην μασάτε: η τεχνολογία θα δώσει και πάλι την λύση. Προσέχουμε για να έχουμε.

** Διόρθωση :
Ο γνωστός φίλος με ενημέρωσε  ότι η κλήρωση είναι αύριο Πέμπτη και όχι σήμερα Τετάρτη όπως ήταν το 2007 και έτσι απολογούμαι ταπεινά για την παράταση κατά 24 ώρες της  αγωνίας μας για το πολιτικό μέλλον της χώρας. Τελικά κάτι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα. Ευτυχώς γιατί πάλευα με κάτι παϊδάκια και στην ταβέρνα δεν είχα πρόσβαση.
Λόγω όμως ειλημμένων υποχρεώσεων, θα σας ξαναγράψω τα νέα αργά αύριο το βράδυ, μετά τα εκατομμύρια. Αν όμως άγχεστε μπείτε μετά τις 21:00 να μάθετε τον νέο μας ηγέτη. Προς το παρόν χαιρετίσματα στην εξουσία (να μας γράφει και να σταματήσει να παίζει με τις ημερομηνίες μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: