Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Γιούπιιιιιι ........Εκλογές και πάλι

Αγαπημένοι μου συνέλληνες. Ήρθε πάλι το πλήρωμα του χρόνου. Ο καιρός να επιλέξουμε τους δυνάστες μας. Ο χρόνος να ξαναπαραδώσουμε την ελευθερία μας στον βέλτιστο διαχειριστή της σκλαβιάς μας. Της οικονομικής σκλαβιάς μας: οι φόροι επί τουρκοκρατίας ήταν κατά απόλυτο ποσό αλλά και ποσοστό, μικρότεροι από τους σημερινούς. Κράτος πρόνοιας / δικαίου / ισονομίας; Χαχα, εμείς και οι Σουηδοί…

          Σας καλώ ξανά στη φιέστα του Joker Party. Του κόμματος του τσαρλατάνου ή αλλιώς στο πάρτι του (Joker = τσαρλατάνος, party = πολιτικό κόμμα - φιέστα, γιορτή). Τις προσεχείς μέρες και μέχρι τις εκλογές θα καταναλώσω ολίγη φαιά ουσία και ενέργεια για να σας πείσω ότι υπάρχει λόγος να ψηφίσετε και η ψήφος σας να μην πάει χαμένη αλλά ούτε να εκμεταλλευτεί από οποιονδήποτε πολιτικάντη. Ότι η νοοτροπία του «μη χείρον βέλτιστο» μας έχει φέρει εδώ, στις συνεχείς πλύσεις με το γνωστό απορρυπαντικό των μπλε και πράσινων κόκκων «Giorgino Karamanlaka» (ελληνιστί : Γιωργάκης Καραμανλάκας). Μίζες; Καμένη γη; Διαφθορά; Κανένα πρόβλημα (κατά ΑΜΑΝ) όλα τα λευκαίνει και όλα τα απολυμαίνει. Για να μπορείτε να απολαύσετε τους αγαπημένους σας πολιτικούς και πάλι απαστράπτοντες στο τηλεπαράθυρο της επιλογής σας.
          Αν δεν το έχετε καταλάβει οι Έλληνες δεν χωρίζονται σε ακρο/κεντρο/ δεξιο/αριστερούς αλλά στους έχοντες και τους μη έχοντες. Βύσμα. Δόντι. Μέσο. Άκρη. Χρήμα. Εξουσία. Βόλεμα. Αν ανήκετε στους πρώτους συνεχίστε τις πλύσεις. Εκτός και αν κάηκε η αυθαίρετη / νομιμόφρονη βιλίτσα σας, οπότε μπορείτε να ξανασκεφτείτε που οδηγεί η νοοτροπία «κοιτάω την πάρτη μου» (αλλά Κηλαηδόνης). Αν ανήκετε στους δεύτερους προς το παρόν χάσατε. "Από χέρι". Μέχρι τώρα. Σας (ξανα-)παρουσιάζω την νέα θεραπεία των 4 σταδίων:

1. Αποδοχή της ιδιότητας σας (μας) ως κακομοίρηδων. Κάτι σαν τους αλκοολικούς και τους ναρκομανείς: πρώτο πρέπει να ξεπεραστεί το στάδιο της άρνησης (χρωστάω παντού, πρέπει να γλύφω κώλους για τα στοιχειώδη, νόμιμα και αυτονόητα αλλά όχι, δεν είμαι λαμάκας).

2. Κατανόηση του ολιγαρχικού μας πολιτεύματος. Αμφιβάλω αν οι πρωτο-τύραννοι μας είναι καν 30. Η μόνη δημοκρατία ήταν η άμεση, Αθηναϊκή. Τώρα έχουμε προχωρήσει πολύ:
  • «Επέτρεψε μου να εκδίδω και να ελέγχω το χρήμα ενός έθνους και δεν με απασχολεί ποιος φτιάχνει τους νόμους του»: τραπεζίτης Mayer Anselm Rothschild (από τους πολύ πλούσιους)
3. Κατανόηση της κατ’ ευφημισμόν δημοκρατίας μας.
  • «Κανείς δεν είναι πιο ανέλπιδα σκλαβωμένος από αυτόν ο οποίος εσφαλμένα πιστεύει ότι είναι ελεύθερος» : Γκαίτε
  • «Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες» και οι «ειδήσεις» των 9 για τα κατευθυνόμενα τηλεζόμπι-ψηφοφόρους. Στην εποχή της πληροφορίας είναι κατόρθωμα να παραμένεις παραπληροφορημένος. Ενημερώσου, εξαγριώσου, δράσε.
4. Κατόπιν αποδοχής και κατανόησης της τρέχουσας κατάστασης έρχεται η δράση. Ο τελευταίος δημοκρατικός και μη-βίαιος τρόπος αντίδρασης που μας έχουν αφήσει είναι η –κατευθυνόμενη από τα ΜΜΕ τους- ψήφος μας. Αν δεν ξεκινήσουμε να την χρησιμοποιούμε διαφορετικά, θα συνεχίσουμε στην πορεία που έφερε στην παρούσα αισχρή κατάσταση. Η οποία δεν απαιτεί ανάλυση αλλά μια και αναφέρθηκα στην –ωμή- βία, θυμηθείτε τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, με την δολοφονία του μαθητή μας και τα μεθεόρτια. Καλή συνέχεια.

          Το εγχειρίδιο εναλλακτικής (ορθής;) χρήσης της ψήφου μας το δημιούργησα μερικές μέρες πριν τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και η αρχή του παραμένει ίδια. Διαβάστε το κείμενο για να μπείτε στο νόημα.

          Σημειώνω ότι ο προηγούμενος τσαρλατάνος μας αύξησε το ποσοστό του 60%+ από 0,1474 το 2004 σε 0,2387 το 2007, (εκλογικά αποτελέσματα Υπουργείου Εσωτερικών) Ποιο μέρος της αύξησης οφείλεται στο Joker μας φυσικά δεν γνωρίζω, αλλά θυμίζω ότι η δημοσίευση της ιδέας έγινε μόλις 13 μέρες πρίν τις εκλογές. Πιστεύω να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας αυτή την φορά. Έτσι:
  • Αναμένουμε την επίσημη λίστα των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο, για να ...
  • αφαιρέσουμε τα τοπικά και φυσικά τα ήδη κοινοβουλευτικά ώστε να ...
  • καταρτίσουμε την λίστα της λοταρίας μας.
Φυσικά όλα αυτά θα δημοσιευτούν γι' αυτό Stay tuned… (παραμείνετε συντονισμένοι)


Υ.Γ. και ολίγον φασισμός από μέρους μου: έχω απενεργοποιήσει την συγγραφή και εμφάνιση των σχολίων. Ο λόγος είναι απλός: δεν βρίσκεστε σε ένα «σοβαρό» ιντερνετικό τηλεπαράθυρο. Η παρούσα ιδέα είναι καθαρά τεχνική, απλή και συγκεκριμένη. Πολιτικός λόγος και γνώμες αντιμετωπίζονται ως πρωκτότρυπες (opinions are like assholes, everybody has one). Σας εκθέτω την δικιά μου η οποία συνοδεύεται και από πρακτική εφαρμογή. Αν σας μυρίζει όμορφα, σκεφτείτε την καλά (δεν απευθύνεται σε ηλίθιους) και ίσως εφαρμόστε την. Αν όχι, καλή συνέχεια και ευχαριστώ για τα ψάρια.