Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Το πλήρωμα του χρόνου

"Η ψήφος είναι πιο επικίνδυνη από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου, με την ψήφο, το μέλλον των παιδιών σου."

    ...περάσαν λοιπόν 2 χρόνια -σχεδόν απόλυτης- jokerοσιωπής, ώστε να εμπεδώσουμε καλά και βαθιά (ναι, υπονοούμενο είναι τηλεζαβλακομένε ψηφοφόρε) τα παραπάνω λόγια του Αβραάμ Λίνκολν...

    ...η καταπληκτική, υπέροχη, αξεπέραστη, α-πολιτική πρόταση του joker επανέρχεται, με δίχως περαιτέρω σχόλιο για το μεσοδιάστημα, για να διεκδικίσει την θέση που της αξίζει στις ερχόμενες εκλογές

    Και επειδή 2 χρόνια είναι πολύς καιρός, ξαναθυμίζω την κεντρική ιδέα που γεννήθηκε το 2007, η οποία απαράλλαχτη και διαχρονική, θα εφαρμοστεί και πάλι:
  1. Αν δεν είστε τοοοοοσο μαλακας ώστε να (ξανά-)ψηφίσετε κάποιο από τα 2 -ακόμα(;!) αρκετά- μεγάλα κόμματα.
  2. Αν οι υπόλοιποι της βουλής (η άθεη καλόγρια, ο κυριλέ τεντιμπόης και ο μαραμένος σφίχτης) σας φαίνονται περισσότερο άκακοι μεν, αντιστοίχως γελοίοι και γραφικοί δε.
  3. Αν οι πολλές εναλλακτικές προτάσεις δεν σας καλύπτουν.*
  4. Αν κοντολογίς, ετοιμάζεστε να πάτε για καφέ την Κυριακή των εκλογών γιατί δεν έχετε τι να ψηφίσετε ή να ρίξετε μια μούντζα/λευκό/άκυρο.
... η απάντηση στη κατάσταση σας λέγεται -και πάλι- joker: ψηφίζουμε όλοι ένα κοινό, τυχαία επιλεγμένο, πανελλαδικώς κατερχόμενο (είπαμε ΟΛΟΙ), μη κοινοβουλευτικό κόμμα.
    Υπενθυμίζω: η τυχαιότητα εξασφαλίζεται μέσω της χρήσης της κλήρωσης της τελευταίας τετάρτης (2 Μαΐου) του joker του ΟΠΑΠ, εξ'ου και το όνομα, και συγκεκριμένα του αριθμού του joker (1..20). Όπως καταλαβαίνετε αν τον ήξερα εκ των προτέρων, θα έπινα καφεδάκι στο μπαλκόνι μου με θέα την ακρόπολη, γειτονάκι στη Αρεοπαγίτου με τον νυν φυλακόβιο, και δεν θα ασχολούμουν με το μέλλον της πατρίδας.

    Τα σταθερά και άφθαρτα επιχειρήματα υπέρ της jokerοψήφου παραμένουν τα ίδια γνωστά και μπορείτε να τα βρείτε σε προηγούμενες αναρτήσεις ξεκινόντας συγκεκριμένα εδώ**.

    Πάντως, παρά την εκπόρνευση της χώρας μας από τους εκλεγμένους μας άρχοντες ως προδιαγεγραμμένη κατάληξη της διαπλεκόμενης κουλτούρας του διακοπο-δάνειου και των συναφών καμπριο/τζιπο/κοτερο/κλπ-δανείων, παρατηρώ -επιτέλους- την ανάδυση φρέσκων και ίσως ουσιαστικών φωνών που μπορούν να σφετεριστούν ψήφους από το α-κόμμα μας.
* Καθώς η πολιτική μου προκαλεί αναγούλα, και μάλιστα άνευ της ευθυμίας που συνοδεύει την κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων αλκοόλ, χωρίς πολύ ψάξιμο αναφέρω το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη (αριστερός, υπέρ της επιστροφής στη Δραχμή)  και το Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου (δεξιότερος, υπέρ της παραμονής στο ευρώ). Και στους δύο χαίρομαι τον τεχνοκρατικό τους λόγο και την πλήρη απέχθεια τους για τις δυο κομματικές συμμορίες που λυμαίνονται την χώρα από την μεταπολίτευση και εντεύθεν. Εύχομαι να γνωρίζουν την αιτία που παραιτήθηκε νύχτα ο Καραμαλάκας και την "Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου" και να ξέρουν που μπλέκουν. Αν ελπίζετε ακόμα σε κάποιον να σας σώσει, δείτε τους -και στο youtube. Προσωπικά, ως περήφανος jokerοπατέρας, θα προτιμήσω την κωμικότητα της τύχης και την αφοσίωση στην ενότητα που πρεσβεύει η jokerοϊδέα.
    Στο τεχνικό μέρος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εκλογών περιμένουμε στις 25/4 την λίστα των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές, ώστε να αφαιρέσουμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα τοπικώς κατερχόμενα, τα παλιά "νέα" κόμματα γνωστών πρώην και νυν βουλευτών (π.χ. Δημοκρατική Συμμαχία της "Ντορας"), και τέλος αυτά που έχουν διατελέσει joker στο παρελθόν (ΚΚΕμ-λ 2007 και Χρυσή Αυγή 2009), για να μην πέρνουν τα μυαλά τους αέρα και να μπορούμε να εκτιμήσουμε και την δύναμη μας. Δημοσιεύω τότε την αλφαβητική λίστα των απομένοντων κομμάτων και αν το πλύθος τους δεν είναι ακριβώς 20 -πιθανότατο- έναν τρόπο να ταιριάξουμε τα νούμερα. Αν πχ τα κόμματα μας είναι 10 τότε είναι εύκολη η προσαρμογή : J-[logJ] (Αν ο joker J είναι μεγαλύτερος το 10, αφαιρούμε 10). Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να ισομοιράσουμε τις πιθανότητες σε όλα τα κόμματα όσο το δυνατόν απλούστερα. Κατόπιν περιμένουμε καρτερικά να ψηθεί το αρνάκι ...εεεε συγκυριακό λάθος, περιμένουμε την κλήρωση του joker της 2/5 για να μάθουμε τον δικό μας joker.
 

Προς το παρόν σας αφήνω με ένα απόσπασμα σχετικό με την κατάντια μας:

Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει, αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στην πομπή της κηδείας.
Που δε συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες στα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε
που έχει αλεπού για πολιτικό,
απατεώνα για φιλόσοφο,
μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους.

Xαλίλ Γκιμπράν, 1923 


** Το πρώτο μέρος του "The Century of the Self" που αναφέρω, μπορείτε πια να το βρείτε με ελληνικούς υπότιτλους από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια: