Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σε αγωνιώδη αναμονη...

    Περιμένοντας από το Υπουργείο Εσωτερικών ή τον Άρειο Πάγο την λίστα με τα υποψήφια κόμματα, η οποία μέχρι τη στιγμή που γράφω δεν έχει ανακοινωθεί στο διαδίκτυο, σας παραθέτω ορισμένες σκέψεις / προβληματισμούς / διευκρινήσεις που έχουν προκύψει σε αυτές τις εκλογές.

1. Λόγω της "κρισιμότητας" των εκλογών δεν πρέπει να "χαραμίσουμε" την ψήφο μας στον Joker, γιατί σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, ευνοείται το πρώτο κόμμα.

    Συμφωνώ και θυμίζω: ο Joker απευθύνεται σε αυτούς που δεν έχουν βρει κάτι αξιόλογο να ψηφίσουν και, προκειμένου να μην ψηφίσουν καθόλου / ρίξουν άκυρο - λευκό, συσπειρώνει την πραγματικά χαμένη ψήφο
Η λειτουργία του είναι ακριβώς η αντίθετη, γιατί αν ο Joker μας περάσει το 3% και μπει στη βουλή, αυτές είναι 6-7 έδρες μείον για τα μεγάλα κόμματα, από ψήφους αποχής - λευκού και άκυρου, οι οποίες θα πήγαιναν σε αυτά. Δεν το έχω δηλώσει στο παρελθόν, αλλά η αιτία δημιουργίας του Joker είναι η πάταξη της κομματοκρατίας των (βασικά 2) μεγάλων κομμάτων. Αυτή είναι πρωτίστως υπεύθυνη για την εκμαυλισμό των ψηφοφόρων με την δημιουργία πελατειακών σχέσεων κ.λ.π. ... τα γνωστά ... Δεν "μαζί τα φάγαμε", αλλά μια χαρά τους εκλέγουμε τόσα χρόνια να μας διορίζουν τις κόρες και τα ανίψια.


2. Μα αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση η χώρα θα οδηγηθεί σε καταστροφικές περιπέτειες.

Μα καλά, ακόμα δεν κατάλαβες τίποτα εσύ; 
Θα το πω απλά: έφτασε ο κόμπος στο χτένι ή αλλιώς, ανάξιε νεοέλληνα απόγονε του Λεωνίδα,
Ελευθερία ή Θάνατος ρε μαλάκα.
    Δεν βαρεθήκες να φοβάσαι την "καταστροφή" που τόσα χρόνια σου στήνουν και τώρα στην έχουν ήδη φορέσει; Ελπίζεις ακόμα να σε σώσουν οι κλέφτες που σε φέραν εδώ; Τότε είσαι πραγματικά άξιος των μπλε και πράσινων αρχόντων σου. Ψήφισε κανονικά όπως 38 χρόνια τώρα... και ήλπιζε... σε διορισμούς και χάρες, γλύφτη κατουρημένων ποδιών. Και αν τα "φάτε μαζί", γράψε μου. Ακόμα και τα ψίχουλα από το τραπέζι τους τελείωσαν.


3. Και ένα πραγματικότερο δίλημμα: είναι όλοι οι πρώην πασοκονεοδημοκράτες βουλευτές το ίδιο απορριπτέοι για Joker;

Εάν κάποιος βουλευτής έχει διαμαρτυρόμενος αποχωρήσει από το κόμμα του αρνούμενος να ψηφίσει την επί μνημονίω πώληση της χώρας του, πρέπει να μπει στο ίδιο σακί με αυτόν ο οποίος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος που δεν επιλέχτηκε για αρχηγός ελέω οικογενειακής κληρονομιάς; Συνοπτικά, είναι το ίδιο ο Καμμένος με την Ντόρα; Για την μεν δεύτερη το πράγμα είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι καραγκιόζενα (joker) της προκοπής, ο Παναγιώτης όμως (ταπεινώς πιστεύω) τυχαίνει να εκφράζει θέσεις αρκετά σωστές. Μήπως δεν είναι παρά ένας καιροσκόπος ο οποίος αφού γαλουχήθηκε μέσα στο σύστημα εδώ και χρόνια (τροφαντός μου φαίνεται και αυτός, μαγουλάκι τούμπανο), αποφάσισε να πηδήξει από το βυθιζόμενο κρουαζιερόπλοιο σε δήθεν πειρατικό; Θα πρέπει να του δοθεί μια ευκαιρία να αποδείξει το φρόνημα του;
Διλήμματα - διλήμματα... αυτός ο καραγκιόζης με κουράζει ήδη...
Και που να πιάσουμε το ΕΠΑΜ του (αξιόλογου;) Δημήτρη Καζάκη με τον Παπαθεμελή μαζί, τρελός συνδυασμός...
Σημειωτέον ο Στέλιος έχει ήδη αποκλειστεί από Joker στο παρελθόν, και όχι άδικα. Πολιτικές πουτάνες δεν αγαπάμε.
Δεν υπόσχομαι να τα διαβάσω όλα, αλλά ανοίγω τα σχόλια προς άγρα τεχνοκρατικών -το τονίζω- και όχι πολιτικών επιχειρημάτων. Οι καλές, αγνές  ιδέες είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: